Kommunikasjon på TV: Big Bang

januar 26, 2011 at 12:15 pm Legg igjen en kommentar

Hei,

I de to siste ukene har vi lærte om ikke-verbal kommunikasjon. Under dette temaet er det mulig å si utrolig masse, men noen stikkord er kroppsspråk, kroppsbevegelser(positurer) og ansikt.

For å få en slags forståelse av hva ikke-verbal kommunikasjon er, kan vi bruke NRK programmet Lyngbø og Hærlands Bib Bang som eksempel. I løpet av de fire første minuttene fant jeg flere kjennetegn ved denne typen kommunikasjon:

Eksempler jeg fant av ikke-verbal kommunikasjon var håndbevegelser, som faktisk kan deles inn i to. Den ene kalles for gester og brukes for å understreke noe. Lyngbø og Hærland kan derfor understreke det de sier ved å gjøre enkle håndbevegelser. Den andre typen håndbevegelser som brukes i programmet kaller vi for en illustratorer. Disse håndbevegelsene blir brukt for å vise fram noe.

Selv om Lyngbø og Hærlands Big Bang er et humor program, har de et seriøst ansiktsuttrykk i starten. Vi oppfatter det som seriøst fordi ansiktet er nøytralt. Men i løpet av et par minutter blir det sagt noe som gjør at det er lett å se at det blir oppfattet som noe morsomt; øyenbrynene går for eksempel opp, og smilet kommer fram. Ansiktet kan med andre ord gi sterke signaler om hvilken sinnsstemning du er i, og er som regel ubevisste.

Til slutt kan jeg nevne emblem. Det er en form for ikke-verbal kommunikasjon og brukes til å vise forståelse. Når panelet snakker, nikker Lyngbø og Hærland og viser at de forstår hva panelet snakker om.

Håper dette var lærerrikt! 🙂

Jannie

Entry filed under: Uncategorized.

Jul og tradisjoner Har du hørt om..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

januar 2011
M T O T F L S
« des   mar »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Most Recent Posts


%d bloggere like this: